Club show Simontornya (HU)

03.04.2012 14:34

V sobotu 31.3.2012 jsme se s Basí zúčastnili klubové výstavy v Maďarsku.

Maďarské klubovky se od těch našich velmi liší. Není zastoupeno pouze jedno plemeno jak to známe z našich klubových výstav, ale naopak jich tam je zastoupeno 20 a více.

My jsme se na výstavu vypravili velmi brzo ráno, protože nás čekalo 360 km...

Na místo jsme dorazili ještě dříve než jsme počítali, takže času bylo až až. Takže jsme Basku vyvenčili a my jsme se pořádně protáhli. Výstava byla zahájena V 10 hodin a to Maďarskou hymnou /pro nás velmi nezvyklé../. Leonbergeři nastupovali do kruhu jako první a posuzovala je Maďarská rozhodčí Dr.Kaszás Emese. Zastoupeny byly všechny třídy včetně veteránů psů i fen.

My se dostaly na řadu cca. kolem půl 12. Rozhodčí si Basku velmi pečlivě prohlídla a pak nás nechala proběhnout a následoval postoj. Paní rozhodčí Basce - Baskiji Moravský jih udělila výborná 1 CAC /v Maďarsku je zadáván titul CAC i ve třídě veteránů/. PO té následovala soutěž o klubového vítěze mladých, pak udělení klubového vítěze psu a feně, nakonec nastal souboj vítězních veteránů o titul klubového vítěze veteránů. V tomto souboji jsem si byla jista, že zvítězí maďarský leonek, protože v Maďarsku v konkurenci místního vystavovatele český leonek nevyhrává, většinou tedy ani leonek z jiných států... Ale stalo se něco velmi nečekaného, protože tento titul - klubový vítěz veteránů byl přidělen Basce. Byl to opravdu obrovský úspěch!!!

      

Vítězem plemene i vítězem výstavy BIS se stal šampion Proff von Löwe Blumengarten.

Teď to nejlepší nakonec. Závěrečné soutěže měly být zahájeny ve 14.00, ale jeden z rozhodčích stále posuzoval a tak se to muselo odsunout. Najednou se v závěrečném kruhu objevily tančící a zpívajíc děti. Bylo to velmi zvláštní... Možná se pořadatelé snažili na poslední chvíli vyplnit čas,netuším...

Závěrečné soutěže začaly až v 15.30. Nejdříve byla soutěž párů, chovatelských skupin, nejlepšího plemeníka, nejlepší štěně, nelepší dorost a po té nejlepší veterán. O nejlepšího veterána nastupovalo několik plemen. Nejdříve se všichni veteráni ukázali v pohybu pak v postoji a každého majitele se Italský rozhodčí Danilo Giorgio ptal jak je jeho pes starý. Rozhodčí si všechny psi bedlivě prohlédl a nastalo vyřazování. Na ''bednu'' se dostal... Na třetím místě šarplanic a na druhém briard. V kruhu už jsem zůstala pouze já s Baskou a maďarská vystavovatelka s bouvairem. Dlouhé rozmýšlení… A pak rozhodčí cosi zamumlal. Myslela jsem, že jsme skončily čtvrtí.. Při odchodu z kruhu mě rozhodčí zastavil a ukázal, že to my jsme vyhrály Veteran Best in Show /BIS/! Byl to neskutečný pocit a úspěch pro naši českou výpravu! Baskinka samozřejmě za odměnu dostala spoutu dobrůtek, byla prostě úžasná :-)

Domů jsme si vezli spoutu věcí - krásnou kokardu, víno, obrovský pytek granulý a krásný pohár za BISe :-)