Duo CACIB Brno 4.-5.2.2012

07.02.2012 12:00

O víkendu jsme se zúčastnily výstavy v Brně. Po oba dny byla přihlášená Baskije do třídy veteránů.

V sobotu leonky posuzoval pan rozhodčí Adlt, který byl velmi přísný a neunikla mu ani ta nejmenší chybička. Jako první plemeno nastupovali leoni což zajisté všichni majitelé leonů uvítali.

Do kruhu jsem poprvé nastupovala s mladou dorostenkou Bellou Carou President z Merboltic, kterou vlastní teta. Tréninku jsme moc nedaly a navíc Bellča je takový ''malý'' turbo slon, ale k mému překvapení se předvedla výborně a pan rozhodčí nás velmi pochválil za krásné předvedení. Získala VN1. Jako poslední nastupovaly feny třída veteránů. Tentokrát nás čekala soupeřka - Katy Lesní lom. Rozhodčí obě feny prohlédl, podíval se na ně v postoji a pak následoval běh. Baska i přes svůj věk je stále ve výborné kondici, a tak Katy předběhla o půl kola. Byla pochválená za krásné předvedení a v posudku je napsáno ''na svůj věk velmi dynamická fena ve výborné kondici'', což mě moc potešilo. Vysloužila si V1 a v závěrečné soutěži o BOV - nejlepší veterán plemene porazila psa a získala V1 BOV.

Po skončení posuzování jsme počkaly na závrečné soutěže. O nejlepšího veterána nastupovalo rekordních 45 veteránů. Zde už jsme bohužel neuspěly,ale naši radost nám to nezkazilo.

V neděli měl posuzoval leony pan Vondrouš,ale z nějakého důvodu ho vyměnili za paní Dolejší. Tentokrát šli do kruhu leoni jako druzí což nám vůbec nevadilo. Jako mastota jsme sebou měli malého Jesse. S Baskou budili obrovskou pozornost, hlavně když společně přitulení k sobě leželi na jedné dece. Takže každý kdo kolem nás prošel a měl foťák neváhal a hnedka si je vyfotil .. :-) Kombinace maxi a mini není asi zase tak častá. Když přišla na řadu třída dorostu feny,tak jsem opět nastupovala do kruhu s Bellčou. Paní rozhodčí se Bella na první pohled moc líbila a i tentokrát se moc pěkně předvedla a vyslužila si VN1.  Jako poslední nastupovaly veteránky opět ve stejném složení jako v sobotu a i výsledky byly stejné. Akorát v závěrečné soutěži o BOV to získal pes. Rozhodčí se líbili oba,ale bohužel titul byl pouze jeden a tak se muselo rozhodnout.

Po skončení posuzování jsme se vypravili ke kruhu s čivavami,kde jsme potkali skoro všechny sourozence našeho Jesse. Všichni jsou velmi krásní.  I tady Baska s Jessem budili pozornost a tak neunikli nějaké té fotce. ě osě velmi potěšilo setkání s paní chovatelkou, od které navíc naši chlapci dostali tulipytel (skvělá věc, doma do něj zalezli a nechtěli se hnout). Výstava pro nás byla velmi úspěšná a navíc po oba dny jsme měli skvělou společnost! :-)

Foto v galerii..