Národní výstava Senec 8.6.2012

11.06.2012 10:25

Po dlouhých 6 letech jsem se opět podívala na výstavu v Senci. V roce 2006 jsem zde v kruhu vyhrála s Arčou (Ch. Arista od Grabštejnského hradu). Tentokrát jsem v Senci vystavovala téměř 9,5 letou seniorku Basku, která si vůbec nevedla špatně.

Na výstavu bylo hlášeno 9 leonbergerů, takže skoro všechny třídy byly zastoupeny pouze jedním zástupcem. Rozhodčí byla paní Ridarčíková ze Slovenska a kruhy byly umístěny na volné ploše venku.

Počasí nám přálo až příliš. Jelikož výstava začínala v právé polednea ve stínu se pohybovala teplota kolem 30 stupňů, tak všichni pejsci funěli jako lokomotivy a my pánečci na tom nebyli o moc lépe. Na řadu se leoni dostali kolem 14.00 a posuzování šlo rozhodčí jako po másle. Krásné výsledky zde dosáhla nejen Baska, ale také malá Belča (Bella Cara President z Merboltic). Po skončení posuzování jsme nafotili ještě pár fotek s paní rozhodčí a poté i fotku Bellči a Baski, alias mládá a stará generace leonů.

My si ještě nějakou tu hodinku počkali na závěrečné soutěže, kde jsme sice neuspěli,ale to nám příliš nevadilo. Hold paní rozhodčí se líbili malí kratkosrstí psi a to Baska opravu nesplňovala stejně jako spousty dalších. Ale za to si po skončení výstavy užila koupačky v seneckém jezeře, kde si to náramně užila.

Takže pocity z výstavy? Skvělé, vše parádně připravené, všude spousty místa a pozor návštěvník neplatil vstup :-).

Výsledky: Baskija Moravský jih - třída veteránů V1 s velkou pochvalou :-)