Velikonoční výlet za kulturou a přírodou

16.04.2012 13:01

Dubnové počasí začalo opravdu aprílově. Chvíli svítí sluníčko, pak prší a nakonec se objevují i vločky sněhu.. Ale nás to od našich tradičních procházek a výletů neodradí. Počasí je sice chladnější než bylo v březnu, ale nám to nevadí a psům už vůbec ne.

Na Velikonoční pondělí jsme si udělali rodinný výlet na zámek Lednice včetně našich psích miláčků. Lednický park znám jako své boty, už jako děti nás sem rodiče vozili na výlety. Zámek je nově zrekonstruovaný a vypadá fantasticky a zámecký park? Tak ten je úžasný jako vždy. Spoustu krásně upravených záhonků plných nejrůznějších kytiček, opravdu se bylo na co dívat.

Nejprve jsme se prošli kolem zámku, ale bylo zde spoustu turistů, takže to nebylo to pravé místo pro psy /i když jich tu bylo také hodně/. Baska si tam našla hnedka své obdivovatele, kteří z ní nemohli zpustit oči a stáli si ji chtěli hladit, což se jí velmi líbilo J. Kousek od zámku se konalo rytířské představení včetně střelby. Basce ani Jessovi to nevadilo a v klidu si pochodovali zámeckým parkem, ale Chiquito ten šílel.. Takže jsme se vydali jiným směrem, kde by jsme mohli psi pustit. Zámecký areál je velký a dokonce jsou tam místa, kde mohou psi běhat na volno. Od zámku je několik cest, které míří k minaretu. My se vydali právě to kde mohou pobíhat psi, byla to krásně upravená cesta mezi loukou a zde protékající řekou. Vši tři psi lítali a byli nadšení.

Cestou od minaretu jsme našli další místečko kde bylo možné pustit psi a to hnedka za zámkem. Já jsem toho samozřejmě hnedka využila a nafotila pár krásných fotek. J

A jelikož nám po tak dlouhé procházce všem vyhládlo, tak jsme se šli najíst do jedné z místních restaurací. Restaurací je to mnoho, ale nám padla do oka právě restaurace U Tlustých. Vřele ji doporučuji, skvěle tu vaří a ani leonek pod stolem jim nevadí.

Opravdu vydařený výlet!